Friday, 30 May 2014

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Konnichiwa!!!!
Let's Join G.A.!!!!!!!!!!!!!! Yippie. Actually I'm really tired today. So I'm kind a crazy mood.. Just ignore my craziness.. :P

This Giveaway brought to you by Hot Man's Diary!!! Urmm?? Diari Jejaka Hangat laa..



Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 dilancarkan buat julung kalinya. Pelbagai hadiah menarik telah disediakan khas untuk anda. Jadi, apa tunggu lagi? Jom sertai Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014.

Hadiah :-

Perfume Sample Grade 5A
Dress
Custom Made T-Shirt Geek
Shawl
Mistery Gift
Collagen Lips Mask
Tudung Bawal
Topup

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 ditaja oleh [ DJH ] [ Rexylla ] [ Fatihah Fazlin ] [ Auni Sofea ] [ Rara Farhana ] [ Ana Solehah ] [ Ain ] [ Eryati ]
Jom memeriahkan Giveaway kali ini!!...

Wednesday, 28 May 2014

WORDLESS WEDNESDAY #17

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Kelas Terakhir KPD3026
Ceria, Meriah, Best, Sayu ja bila dah abis.
Masa untuk Latihan Mengajar.

WORDLESS WEDNESDAY #16

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Tuesday, 27 May 2014

BILA PEREMPUAN BERHADAPAN SATU SITUASI....

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Konnochiwa! Lama dah tak update blog. Penuh sesawang dah nie.. Ahahaha.. Hari nie cheq nak share satu benda yang penting khas untuk wanita-wanita, perempuan, ladies, kaum hawa dan seangkatan dengannya.. Hihi...

Bila perempuan berhadapan satu situasi..


SITUASI 1
Seorang perempuan nak naik lif ke tingkat 13 waktu lewat malam. Dia sorang diri, tiba-tiba ada sorang laki tak dikenali nak naik sama. apa nak buat?

Jawapan Pakar: 
Setelah berada dalam lif, katakan anda hendak ke tingkat 13, pastikan anda menekan kesemua butang yang ada daripada tingkat 1 hinggalah ke tingkat destinasi anda. Kerana tiada siapa yang akan berani menyerang anda dalam lif yang berhenti pada setiap tingkat. 

SITUASI 2
Ada lelaki berjaya pecah rumah yang kebetulan time tu perempuan tu sorang je kat rumah. Apa nak buat? 

Jawapan Pakar:
LARI KE DAPUR! Ini kerana hanya anda sahaja yang tahu di mana serbuk cili dan kunyit disimpan, dan kedudukan pinggan dan pisau. Semua ini boleh bertukar menjadi senjata maut untuk perlindungan anda. Mulakan membaling pinggan dan keseluruhan alat dapur yang ada! Biarkan ianya pecah dan rosak demi nyawa anda! Baling dan menjerit! Ingat bahawa BUNYI YANG KUAT DAN BISING adalah musuh terbesar penjenayah! Mereka tidak mahu ditangkap!

SITUASI 3
Tengah dok jalan-jalan kat satu laluan tiba-tiba rasa macam ada sorang mamat follow dari belakang. apa nak buat?

Jawapan Pakar:
UBAH HALUAN! Ubah haluan jalanan anda secara tiba-tiba, samada menyeberangi jalan, mempercepatkan langkah, atau pergi ke kawasan perniagaan yang berhampiran. Jika anda diekori oleh sebuah kereta, tukar arah perjalanan anda secara bertentangan arus - ia akan memberikan mereka masa yang lama untuk berpatah balik untuk mendapatkan anda, dan memungkinkan mereka untuk berputus asa lalu mencari mangsa lain. Jika anda gagal menjauhkan diri dari mereka, dan mereka terus mengekori anda, pusing dan jerit, "Apa yang kau nak?!" dengan suara yang paling kuat dan garang! Ianya berpotensi untuk memalukan dan menakutkan sebahagian besar penyerang. Jika masih juga tidak berhasil, JERIT! Jika ada self alarm bersama anda, Gunakannya!

SITUASI 4
Katakanlah kann.. Baru sampai dari KL ke JB. Waktu tu dah malam. Call boypren tak angkat.. Famili takde kereta nak amek.. So terpakse ler naik teksi. Tengok muka dreba teksi tu semacam jek. Teksi lain takde dah. Apa nak buat?

Jawapan Pakar:
Sebelum menaiki sebuah teksi pada waktu malam, pastikan anda mencatat butiran nombor pendaftaran teksi tersebut. Pastikan anda duduk pada bahagian belakang. Kemudian hubungi keluarga atau rakan anda dan sampaikan maklumat kepada mereka mengenai nombor pendaftaran teksi tersebut dalam bahasa yang pemandu teksi fahami. Jika tiada siapa menjawab panggilan anda, pura-pura bersembang kononnya anda sedang berada dalam satu perbualan telefon. Hal ini membuatkan pemandu tahu yang ada orang lain sudah mempunyai maklumat kenderaannya, dan jika berlaku apa-apa, dia pasti berada dalam masalah besar! Ini membuatkan pemandu teksi tersebut tekad untuk menghantar anda ke destinasi yang dituju dengan selamat. 

SITUASI 5
Oklah. Dah amek no plate teksi, nama pemandu pun dah catat. buat-buat call famili pun dah. Tapi dreba teksi tu buat hal jugak! Die tukar direction ke arah lain. Nak masuk jalan hutan kot! Apa nak buat? Ketaq dah ni.

Jawapan Pakar:
Gunakan tali beg tangan anda untuk menjerut leher pemandu tersebut dari belakang! Dalam masa beberapa saat, dia akan berasa sesak dan tidak berdaya. Sekiranya anda tidak mempunyai beg tangan bertali, hanya tarik kolar baju dia sekuat hati dan hasil yang sama akan berlaku. 

p/s : Sebaik-baik perlindungan bagi wanita adalah memakai pakaian yang sopan dan elakkan diri dari berjalan di kawasan sunyi seorang diri. dan paling penting... DOA!

Sebarkan!

Wednesday, 21 May 2014

WORDLESS WEDNESDAY #15

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Pertandingan & Pameran RoBoUSPI 2014
20/5/2014

Tuesday, 20 May 2014

Smile Giveaway by Shad

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Hi semua! Lama betul x update blog nie. Sibuk sikit! Iya laa hujung2 sem nie mcm nie laa.. Dengan tugasan semua, Minor, Makro Teaching, Robot, FYP lagi. Mengantuk. Hari nie baru selesai Makro dan Pertandingan & Pameran Robot. Nanti cheq update tentang Pertandingan dan Pameran Robot ya. Stay Tune..

Sebelum tu, kita join GiveAway dulu yaa... hihi..

*****

Greetings and Assalamualaikum to all
Jemput Join


Klik Banner untuk Join

Giveaway ini dianjurkan oleh Shad dan disponsor oleh
Ekin SchmidtAna Solehah | Aimi Syafiqah | Izzat Syahir | Akma Khaieri |
  Nur AmeliaHajarNizam | Nur Intan | Hakimi | Rexylla | Tasha Aqisha
Syamimi dan Shad

*****
Hadiahnya adalah....
Cash RM20 x1. If >100 peserta + Cash RM20x1
Maxi dress x1
Tudung Bawal x2
Top-Up RM5x6
Special bookmarkx5 . If >150 peserta +5 bookmark
Tudung halfmoon & buku recipe x1
Top-up RM10 x2
Sample perfume grade 5A x5
- 1 Million by Paco Rabanne (5 ml) x1 
- Lancome Miracle (2 ml) x1 
- Jadore by Dior (5 ml) x1 
- Dior Addict (5 ml) x1 
- The One by Dolce & Gabbana (5 ml) x1
Secret perfume x2
Phone strap x2
Hadiah Misteri yang memang misteri x1

Wahh!! Banyaknya hadiah! Saya suka. Saya suka.

Friday, 16 May 2014

TERIMA KASIH CIKGU

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Selamat Sejahtera Semua!
Saya Cikgu Iyqa.. Hehehe.. Insya-ALLAH...

Sumber Google
Selamat Hari Guru, Selamat Hari Guru,
Selamat Hari Guruuuuuu..
Selamat Hari Guru..


Lagu utk cikgu2 dan bakal2 cikgu.. hehe..
TERIMA KASIH CIKGU!

Selamat hari guru cheq ucapkan kepada cikgu2 dan pensyarah yang telah mengajar cheq masa
Prime Kindergarten
Tadika Kampung Kastam
Sekolah Kebangsaan Sungai Nyior
Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Onn Butterworth
Kolej Matrikulasi Kedah, Changloon
Universiti Pendidikan Sultan Idris

Tak lupa kat mak cheq yang juga cikgu tadika kat Smart Reader Kids.
Dan juga abg sepupu cheq,  Abg Izhar cikgu TESL kt terengganu.

Terima Kasih atas segala ilmu yang telah dicurahkan dan yang akan dicurahkan lagi (ada setahun lg pengajian sebelum tamat degree). Moga segala pengorbanan cikgu2 sekalian mendidikan cheq dan kawan2 sentiasa mendapat keberkatan ALLAH S.W.T. Hidup cikgu sekalian diberkati oleh-NYA. Amiin...

Nama-nama cikgu yang cheq ingat...
Prime Kindergarten dan Tadika Kampung Kastam -> Tak ingat laa..

S.K. Sungai Nyior
Cikgu Zaida, Cikgu Jamilah, Cikgu Faridah, Cikgu Sharina, Cikgu Shamsir, Cikgu Fairuz, Teacher Vasugi, Teacher Rathna, Sir Suppaiyah, Utazah Aziah, dan banyak lagi tak igt dah.. hehe

S.M.K Dato' Onn Butterworth
Cikgu Sofiah, Cikgu Tan, Cikgu Nazarita, Teacher Syamsiah, Teacher Karpaggam, Teacher Jothi, Cikgu Bazilah, Cikgu Shaikh Hamdan, Cikgu Fauziyah, Cikgu Mai, Cikgu Normah, Cikgu Sheela, Cikgu Anisah, Cikgu Pauziyah, Cikgu Mashitoh, Cikgu Raemah, Cikgu Salmah, Cikgu Idris, Cikgu Azhari, Ustazah Sopiah, Ustazah Rafidah, Ustazah Faezah, Ustaz Asri, Ustaz Naim, Ustaz Zul dan lain2.

Kolej Matrikulasi Kedah
Puan Rohaidah, Puan Intan Sofrina, Cik Midah, Sir Azaman, Sir Irwan, Sir Azalan dan lain2.

Universiti Pendidikan Sultan Idris
Dr Noraiza, En Salman, Dr Hasbiah, Pn Asmara, Pn Saira Banu, Dr Amri, Dr Modi, En Hafizul, Dr Sulaiman, En Mohas, Pn Minah, En Zul, Pn Asma Hanee dan semua lect...

Fuhh! Ramai betul! Nie ja yang mampu igt.. Selamat hari guru juga kepada bakal-bakal guru semua. Mudahan2 ada rezeki untuk mendapat penempatan di sekolah.

Thursday, 8 May 2014

Liebster Award Nomination

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


First time I heard about this award. Well since I’m a newbie, For sure this would be the first time. For the first time in forever.. Teettt.. Nadia honey, thanks for tagging and select me dear. THANK YOU..
For more information about Liebster Award you can click here.
______________________________________________________________________________

..::The Rules::..
1.     Mention the person who nominated you with a link to their blog.
2.    Answer the 11 questions asked.
3.    Nominate 11 other bloggers with smaller followers.
4.    Create 11 questions for them to answer.
5.    Notify your nominees.
______________________________________________________________________________

This my answer for Nadiah’s question.
1)  What is you aiming for your life?
Hrmm.. My aiming is to reach the world and hereafter.
2)  What did you do to spend your time?
I also didn’t know what I do to spend my time. The next thing I know, it’s already night. And I didn’t touch my assignment yet.
3)  What is your nickname?
My nickname? Iyqa Gani.
4) If you have RM1 millions of money with you, what did you buy with that money?
That’s a lot. Go for Hajj and Umrah with my family then the rest I’ll buy gadget!
5)  What genre of film and drama that you like to watch?
Urm. I like to watch Bolly, Hollywood and cartoons.
6)  If you are the one of Korean drama lovers, what did you like to watch?
No, I’m not. But I once watch You’re Beautiful. And I would like to sell it. Wanna buy?
7)  What is the embarrassing moment that you had through?
Urm. I don’t remember.
8)  List 3 things that you hate the most..
The Back-stabbing.
The Back-stabbing.
The Back-stabbing.
9)  List 3 things that you like the most..
My family.
My family.
My friends.
10) If you want to travel to overseas, which country would you like to go?
Japan for sure! Owh, Australia. Jordan!
11) What is your future plan?
Finish up my Degree. Get job while waiting for posting. Get married of course before I’m turn 28.

The Nominees Are……..

Questions For Nominees.
1.     "I.T" What is the first thing came across your mind when you heard this word?

2.    What do you think about HTML coding?

3.    What do you look for in a blogger?

4.    Whose are your favorite blogger?

5.    Do you love novels? Give me 1 of your favorites novel.

6.    Do you like pets? What kind of pets you love?

7.    Your favorite animation cartoons?

8.    What is your blood type?

9.    What is your dream that you wish it come true?

10.  In your whole life, what are you looking for?

11.    What is your plan for your future?

All right. That’s all. Congratulation to the nominees. Fuhh! Having hard time to choose. Okay. For the Nominees, after you have done the entry, please do leave comment your entry URL here. So that I can BW. ^_^
..:: Let it go. Let it go. I’ll raise like a brake of dawn ::..

PERMOHONAN PERNEMPATAN LATIHAN MENGAJAR : RECOMMENDED

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Konnichiwa!

Sebulan dah berlalu lepas cheq isi permohonan Latihan Mengajar. Cheq ada buat entry. Klik sini. Status dah bertukar RECOMMENDED beberapa minggu yang lalu. Adakah akan bertukar menjadi APPROVED? Atau menjadi REJECTED? Huargh.. Tak nak laa reject.. huuuu.



Hihihi... Doa banyak-banyak. Doakan untuk cheq skali naa.. Hihihi.. Terima Kasih.. Entah 12 May atau 20 May keputusan akan diumumkan. Tak igt plak.

Permohonan latihan industri pun belum dapat lagi. Baru dapat 1 pihak ja. Itu pun x lulus. Itu memang dah boleh agak dah. Sebab mintak kat School Of Communication USM. Tengah tunggu lagi dari 4 tempat lagi. Pusat IT USM, PC Junction, Kolej Komuniti Tasek Gelugor, dan BTPN Alor Setar. Moga-moga dipermudahkan. Ameen..

Wednesday, 7 May 2014

WORDLESS WEDNESDAY #14

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم