Friday, 31 October 2014

Mutiara Kata Jumaat #2

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Thursday, 30 October 2014

Jana Wang Automatik

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Ingin jana wang? Tapi takda modal? Tak apa.. Jom jana wang automatik dengan duit2.me.

Sesiapa pun boleh join. Suri rumah, pelajar, penganggur, pekerja kerajaan mahupun swasta. Semua boleh join cari duit secara pasif. Rajin promote boleh jadi aktif.

Cuma perlu daftar dan ikut langkah-langkah yang diberi.. Kemudian, kita akan dapat kita punya link, pastu promote link kita tu. Pada masa yang sama kita mempromosikan website yang kita join tu laa.. Bila orang klik link kita, then dia pun daftar, dia akan jadi downline kita. So, kita akan dapat RM1!!

1 orang join = RM1
10 orang join = RM10
100 orang join = RM100
Yeay!!

Betul, Tak perlu modal. So, tak ada kerugian apa2 pun. Cheq pun join.. Nie dok promote laa.. Meh meh klik link cheq!

http://duit2.me/kawaiikoin


Klik link > Daftar > Ikut Step2 > Promote! > Orang join > Duit Masuk

Wednesday, 29 October 2014

WORDLESS WEDNESDAY #21

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Tuesday, 28 October 2014

Finally Remove My Nuffnang...

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Remove my Nuffnang.. Tak tahu laa pasai apa Nuffnang nie problem sangat.. Dah tak boleh guna, cheq buang ja laa.. Buat semak jaa.. Dekat Nuffnang pun dah delete dah blog.. Earning ada RM4.03.. Dah lama dah earning tak naik.. Dengan Non-Glitterati. Nanti buat lain plak...


Itu aja celotehnya malam ini... Weeee

Bab Selfie Cukup Suka..

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Semalam mengajar buat kali yang terakhir kelas F1 Zeta... Guru Pembimbing observe. Pinjam waktu Agama/Moral sebab nak observe nie. Abis jaa kelas, budak2 nie mai, "Cikgu, nak selfie." Berulang kali.. Jom laa.. Walaupun dah lewat.. Amboi kemain suka laa depa nie bila nak amik gambaq... Sebelas gambaq dapat amik..

Shacking, tak shacking, tak kira dah. Yang shacking tak sampai hati nak buang. Nampak jelas keceriaan kat muka depa nie.. Rindu laa nanti kat adik-adik tersayang nie.

Klik kt gambaq untuk tengok album kat FB

Monday, 27 October 2014

Denggi!

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Mula balik sekolah, lepas cuti seminggu deepa.. Minggu nie mula exam akhir tahun atau dengan nama lain Pentaksiran Akhir Tahun.. Pfftt.. Time dulu guna Peperiksaan Akhir Tahun jaa.. So kena jaga waktu ulangkaji dan waktu exam. Jaga exam nie guna sistem number. Susah nak terang..

Actually, bukan nak cerita pasal pasal exam. Nak cerita pasal Denggi.. Apa plak kaitan Denggi dengan Exam. Macam nie. Cheq kena jaga waktu ulangkaji pagi2 tadi.. So, masuk kelas tingkatan 4 Delta. Kelas cheq laa.. Pastu tengok-tengok student, perasan laa sorang anak murid nie takda. Time exam kan, takkan tak mai sekolah. Tanya laa member dia.

Rupa-rupanya kena masuk hospital sebab denggi!!!!
Adik aku kena denggi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aduhh laa.. Hailaa sayang cikgu nie..

Sekarang nie musim denggi. Jaga laa diri tu elok-elok. Persekitaran pun.. Search kat google, minum sup ketam dan makan isi ketam mampu sembuhkan denggi. Kalau makan dalam amount yang banyak dalam 500ml-1liter boleh sembuh dalam 8 jam kalau tak salah.

Virus denggi nie menyebabkan penurunan darah platlet dalam badan dengan cepat. Bila hilang platlet nie, boleh mengakibatkan maut. Jadi, sup ketam nie yang kaedah paling baik dan berkesan dalam meningkatkan kandngan platlet dalam badan. Boleh baca kat sini dan sini.

Baca laa sendiri.. Malas nak taip panjang-panjang. Tengah sedih teringatkan anak murid nie... Sobsobsob..

Minta semua doakan anak murid saya nie cepat sembuh dan dijauhi dari sebarang penyakit. Amiin...

Sunday, 26 October 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Wednesday, 22 October 2014

WORDLESS WEDNESDAY #20

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Design nak bagi kat anak murid. Cuba deal button badge kat FB, Dia reply sampai sample jaa.. Lepas tu terus takda respon.
100pcs = RM1 / pcs..
Murah kan? Ke tipu ja?

Sunday, 19 October 2014

Agak-Agak Laa Kan...

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Hi! Cheq dok tgk laa orang dok buat challenge 30 days laa.. Tiap2 hari update.. Cheq nak follow buat laa jugak.. Tapi kan, soklan yang depa buh tu ada yang cheq tak boleh nak habaq. Bukan sebab rahsia, tapi benda tu cheq takda apa nak share. Contoh, ex-BF laa. Mana cheq ada..

Pastukan, cheq pun teringin nak buat cheq punya sendiri. 30 Days challenge. Takda hadiah laa.. Just saja-saja macam blogger-blogger lain buat. Nak bagi aktifkan blog, sentiasa ada update. Kadang takda idea nak update. So, buat macam nie. Agak2 ada tak yang nak follow cheq? Tak paksa pun, just for fun... Boleh tengok interest masing-masing..


Idea cheq nak buat 30 Days 30 Song Challenge. Satu hari post satu lagu faberet. Buh lirik.. Amacam? Ada tak nak join sekaki.. Dua kaki pun boleh.. Ngee..

Bye! Wassalam..

Friday, 17 October 2014

Mutiara Kata Jumaat #1

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Wednesday, 15 October 2014

Ular Sawa Kanak-Kanak

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Ular sawa kanak-kanak?? Hihi.. Nak describe jaa.. Besaq sikit dari baby, jadi cheq panggil laa kanak-kanak.. Hihihi..

Tadaaa..

Cik Sawa nie mai singgah tadi haa... Dah tangkap dah pun.. Gambar pecah sikit, habis zoom tadi.. huhu.. Alhamdulillah Cik Sawa nie tak masuk umah. Takat depan umah jaa... Dekat dgn kreta mak..

My Lovely 1 Zeta

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Well tinggal lagi 3 minggu lagi nak tamat Latihan Mengajar... Seminggu Dah cuti Deepavali, pastu minggu exam dah mula dengan Tingkatan 4, minggu lagi satu baru Tingkatan 1 dan 2.. So dalam kelas tadi sempat laa cheq snap sikit-sikit gambar anak murid tersayang. Depa tengah dok buat presentation..

Ini lah Adik-Adik Sayang






Comey2 tak adik2 saya nie.. Hahaha..

Ada laa sorang student nie mintak gambaq.. Suh wassap ke number dia... Pulun laa dia dok pujuk cheq mintak nak gambaq.. Cheq kata tak boleh.

"Sory cyg, nanti kamu tau number cikgu.. Kamu ambik kat sini ek, cikgu dah habaq blog cikgu kan.. Amik cini ya.."

...::CIKGU CAYANG KAMU::...

Thursday, 9 October 2014

Hadiah dari Lynn Dino III

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Hai semua.. Apa khabar khabar?? Lama tak hupdate cerita-cerita sendiri.. (Bukan lama mana pun..hiiii) Okay, cheq nak share something..

Taadaaaaa...

MONOPOD!!! Yeay!! Hokey, maybe ada yang kata ek elleh ramai yang dah ada monopod. Actually, monopod nie cheq tak beli, dapat hadiah dari gveaway. Haaa... Bukan giveaway kat blog ek.. Kat FB jaa.. Teringin nak monopod, tapi tak beli, nanti kena marah. Huuu.. Dapat nie pun di suruh jual. Tak mau jual.. Macam-macam giveaway try, kat blog, kat IG, takdak rezeki pun. Alhamdulillah dapat. Hari Selasa dapat. Tak sangka akan dapat monopod, tau kata menang ja, hadiahnya tak tau pun..

Sapa yang bagi? Haa.. Ini yang nak share nie..

(Klik pada gambar)

Hokay.. Akak nie laa yang bagi monopod. Pertandingan dia senang sangat. Cuma LIKE semua status dan post yang akak nie buat. Tapi tak boleh di saat-saat akhir like. Nak tau lagi lanjut tengok kat FB akak nie ya..

Akak nie jual macam-macam produk. Ibarat ASTRO, 'Macam-macam ada...' Dah lama daha akak nie jual secara online dan macam-macam testimoni dapat. Harga semua kasih sayang.. Antara produk yang akak nie jual...

..:: Hoodia P57 ::..
..:: BVR Collagen ::..
..:: Sauna Suit ::..
..:: Variable Y ::..
..:: MYMI Wonder Patch ::..
..:: Blackhead Remover Serum ::..
..:: Monopod ::..
..:: Long Inner ::..
..:: RapiBust ::..
..:: Pure Garcinia Cambogia Extract ::..
..:: Pil Gemuk ::..
..:: Pati Ibu Putih ::..
..:: Bubble Licious-Gold Scrub ::..

Okaay.. Yang jaa cheq senaraikan. Actually ada banyak lagi yang akak nie jual.. Boleh laa usha FB - LynnDinoIII dan tengok sendiri barang-barang yang akak nie jual.. Singgah-singgah.. Mai singgah.. Heee.. Cheq plak promote..

Adioss!

Tuesday, 7 October 2014

Segmen Bloglist Exchange by Anne Nurain

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Hi semua!! Salam AidilAdha.... Lama tak hupdate blog nie. Dok umah susah sikit nak hupdate. Ada jugak ingat nak buat sesi luahan perasaan kat sini, tapi tak sampai hati pulakkan plu segan.. Ngeeee..

Hokay. Hokay. Back to the topik. Kakak kecayangan aku nie haa buat Segmen nie.. Bila kakak buat adik mesti laa support kan? So, adik yang comey lagi manis nie nak join laa tanda sokongan.. Ahakhakhakhak...


Cara-cara nak join adalah seperti berikut :

1. Follow blog penganjur 
2. Buat satu entry simple bertajuk "Segmen Bloglist Exchange by Anne Nurain".
3. Tepek banner ni sekali sambil backlink ke entry penganjur..
4. Tag 3 orang blogger. Pastikan mereka tahu ye?
5. Tinggalkan URL entry korang kat ruangan komen entry penganjur...
6. Buat satu bloglist baru yang mengandungi blog penganjur & peserta segmen.
(Senarai peserta akan diupdate dari semasa ke semasa, begitu juga bloglist korang)

Bunga-bunga yang cheq tag adalah...


Hokay done!!!!
Jum join segmen kakak cheq nie..



Friday, 3 October 2014

Latihan Mengajar : Penilaian 2

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Hari Selasa penilaian yang pertama, Khamis penilaian yang kedua pulak. Dalam minggu yang sama jugak.. Sebab ini pun dah lewat, alang-alang bagi settle terus. Kali nie kelas tingkatan 4 Delta pulak. Hari rabu patutnya ada kelas, tapi sekolah buat exam sejarah kertas 3, yang esai panjang-panjang tu.. So, pagi Rabu tu masa perhimpunan tembung dengan salah sorang anak murid nie, pesan laa kat dia suh sampaikan kat lawan-kawan. Settle..

Khamis tu, pepagi ada laa dua tiga orang mai jumpa nak hantar kerja khusus.. Tolong semak sat depanya. Pastu pesan lagi skali la.. Pelajar yang cheq pesan rabu tu, dia pulak yang tak mai. Yang mai hantaq kerja khusus nie plak kata, 'Cikgu, satgi saya tak masuk kelas, ada bola sepak bawah 16 tahun.' Okay laa..

Bunyi loceng jam 12.40, baru Dr Mai sampai. Naik makmal student pun tak masuk lagi. Fine. Slow-slow depa masuk. Dah pesan pun.. Susah betul. Pastu chek laa ada yang tak masuk kelas. 2 orang tak tau laa g mana. Mengajaq ja laa.. Sambil dalam hati nie risau laa sebab kelas nie bukan macam kelas ICTL tingkatan 2 tu. Yang tak kisah laa bukan subjek wajib, tingkatan 4 nie Subjek SPM, ICT. Jadi kelas agak senyap dan berfokus, ada plak yang terlelap pulak. Dah laa student plak 11/15 yang dalam makmal tu.. Tapi berjaya laa jugak follow RPH. Main kuiz buh muzik-muzik. Dah abis tu sempat peringat student tentang kerja khusus.


Dr Mai pun komen laa tentang ABBM, buat aktiviti bagi menarik supaya pelajar aktif. Nie sampai ada yang terlelap. Hii.. Slaid pun kena ubah, then bagi student bergerak.. Yang lain-lain okey laa.. Huuu.. Serious rasa macam lg teruk plak banding kelas tingkatan 2 yang nak bukan kemain tu haa... Huargh!!!!!!

Tapikan seriously, memang penat gila lepas penilaian nie.. Penat sangat.. Mungkin sebab nervous, risau, nak buat betul-betul.. Bila hari tu sekali guru pembimbing observe takda laa penat sangat pun, rilek sikit walhal mula kelas lewat, hilang satu waktu sebab pi jaga exam. Mungkin sebab guru pembimbing tak kisah sangat kot, sebab cikgu-cikgu bukannya plan aktitivi gah bagai. Depa RPH pun simple. Depa mengajaq depan, student buat kerja lain kat belakang. Bila dengan pensyarah mesti laa nak kena buat follow RPH bagai. Buh aktiviti bagai kan... Argh!!! Kerja cikgu nie makin berkembang teknologi nie semakin berat. Dengan rancangan Kementerian laa konon memudahkan kerja guru, bila tengok bukan mudah, lagi susah.Cikgu-cikgu pun komplen.. Teknologi semakin hari semakin canggih tapi kerja tak pulak siap dengan cepat. Manual lagi cepat walaupun tulis. Sebab bila guna internet nak kena tunggu loading, nak tunggu loading tu, kalau tulis dah boleh siap dah semtara tunggu.. Ish..ish..ish..

Latihan Mengajar : Penilaian 1

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Nie nak cerita penilaian pertama Latihan Mengajar oleh pensyarah penyelia. Pagi Selasa tu tiba-tiba dapat mesej dari Dr Mai, tanya ada kelas tak ari nie. Cheq reply laa kata ada jam 10.40 sampi 12.00 (Kelas 2 Zeta). Pergh dupdapdupdap. Ahhh, Dr nak mai..Terus perut nie haa memulas laa.. Dah laa xdpat nak pesan kat pelajar.. Pastu tgk relief dapat relief kelas 2 Zeta. Fuh!! Lega dapat laa masuk nak pesan siap-siap.

Masuk kelas tu, (kelas nie nakal sikit) mengeluh plak cheq masuk (kurengnya pelajar). Cheq nak masuk relief jaa pun.. Ada yang siap ajaq pi makmal konon nak sambung blog.. Mana sempat, satu waktu jaa kot.. So, pesan laa siap-siap.

"Pensyarah saya nak datang nilai hari nie, kelas kamu laa jadi 'mangsanya'. Cikgu harap kamu jangan laa masuk lambat, cepat sikit, jangan nakal.' Semua-semua tu laa..

Tapi harap laa depa nak mai awal, dua orang jaa awal, siap salam lagi.. Yang lain lambat. Tapi pesan siap-siap kat Dr Mai, jangan terkejut kalau nudak-budak sembunyi bawah meja. Hahaha.. So, depa nie masuk semua macam budak baik jaa... Bagi signal kat ketua suh bagi salam kat pensyarah..


Mula-mula tu okay, pastu suh laa depa tinggalkan link blog kat padlet. First time guna, amboi. Depa boleh wat citcat dalam tu. Dengan kata-kata L***H bagai.. Ish geram betul. Bagi warning, pastu sambung ngajaq balik, settlekan pelajar-pelajar yang tak ada blog semua. Tengok balik bukan main depa sembang. Naseb bek boleh freeze projektor tu.. Pensyarah gelak jaa.. Tengok depa wat tu, kata kat depa, lepas nie takda Chromebook untuk kamu dah. Hambik kau! Masa depa nak balik kelas, sorang ja pelajar perempuan datang minta maaf atas sikap2 kengkawan kelas.. Tak apa lah.. Huuu..

Pesyarah komen laa, ok laa penilaian. Dr Mai bagi cadangan, supaya lain kali guna padlet untuk tinggalkan link blog tu letak akhir. Bila letak awal depa main, tuka letak akhir, jadi xda laa pelajar nak main-main. Pastu ada laa lagi komen-komen yang bernas (aaceehhh).. Hihihi.. Lega sikit Penilaian pertama dah abis. Sebab penilaian pertama nie dikira agak lewat pensyarah datang. Huuuu.