Sunday, 30 November 2014

SakuraUngu 30Day 30Song Game : Nak join Tak?

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Olaa.....

Lama nyaaa tak hupdate blog.. Takda idea!!! Huarghh..

Hokay laa.. Dulu sekali pernah plan nak buat 30 Hari 30 Lagu.. Patutnya buat bulan November, tapi lupaa. So postpone ke Disember.. Ada yang nak join tak? Nak join kalau leh tinggalkan link kat komen, nanti kita bleh blogwalking, share2 lagu.. Jom3.. Main2 sesaja..



So, mana mana nak buat..
  1. Buat entry tajuk SU 30Day 30Song Game : Day 1 Song 1 (pastu tuka laa Day 2 Song 2 and so on..)
  2. Buh tajuk lagu.
  3. Audio atau video. (Youtube ada.. :P)
  4. Lirik!
  5. Labels : Buh #Song1 (nnt tuka #Song2, #Song3)
  6. Done! Tapi kalau nak tulis sebab pun boleh.. Kenapa suka lagu tu.. (Taknak xpa)


1 Disember dah nak mula LI.. Fuhh.. Lagi sibok laa cheq ni haa..  Cheq buat autopublish ja laa... Nak join tak?? Kalau nak join di alu-alu kan.. Best nnt. Kalau nanak  tak apa.. KBai.. Tatatititutu..

Friday, 21 November 2014

Mutiara Kata Jumaat #5

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Thursday, 20 November 2014

Esokk... Seminggu...

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Fuhh!!!... Esok dah pun hari Jumaat... Bermakna esok juga hari terakhir persekolahan... Pastu mula cuti sekolah.. Dan lepas tu tinggal seminggu saja lagi untuk ke bulan Disember..

Nebes.. Why?? Sebab bulan Disember cheq akan mula menjalani Latihan Industri pulak. Sebelum nie Latihan Mengajar.. Latihan Industri nie selama 8 minggu ja.. Tapi nebes gak.. Cheq akan buat kat Kolej Komuniti Tasek Gelugor.. Dekat ja dengan rumah.. Mula 1 Disember 2014 sampi 23 Januari 2015..

Cheq sorang ja kat situ, tak da geng.. Ada kawan-kawan lain yang ber'geng'. Tak pa kita survive! Berdikari! Chaiyokk! Gambatte! Hehehehe



Friday, 14 November 2014

Mutiara Kata Jumaat #4

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Wednesday, 12 November 2014

Bad Guy

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

"You want me to be the bad guy? Fine, now I'm the bad guy."
(Mother Gothel)


Oh wait! I'm always the bad guy, right... FINE. When I'm the bad guy, I'll be really BAD...
Really really really BAD....

Understand! You better understand.

Tuesday, 11 November 2014

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
  1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
  2. Lengai (70%)
  3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
  • Berkebun
  • Makan angin
  • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
  • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
  • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
  • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
  • pergelangan tangan
  • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah  Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.




Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.



WhatsApp & Line : 016 4858235



Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :

Gelang Bugslock amat diperlukan bagi menghalau nyamuk daripada menghampiri dan menghisap darah. Tambah-tambah lagi dengan cuaca yang tidak menentu, kadang hujan kadang panas menyebabkan nyamuk makin banyak masuk ke dalam rumah. Dan kini dengan isu denggi semakin meninggi, isu nyamuk tidak boleh dipandang ringan. Nak guna lingkaran ubat nyamuk, x tahan bau asap. Gunak yang elektrik, kadang kena cium jugak, sampai nak tidor pun tak boleh. Guna spray, bau plak tak tahan.. Dengan adanya Gelang Bugslock, tak ada masalah bau dan nyamuk pun tak berani nak dekat. Lagi pun sesuai untuk kanak-kanak.



Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Friday, 7 November 2014

Finally....

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Akhirnya... Tamat sudah Latihan Mengajar... 14 Julai 2014 hingga 7 November 2014.
Terima kasih Pengetua, PK Pentadbiran, PK Hem, PK Koku, Guru Pembimbing, Cikgu ICT, semua guru, anak-anak murid tersayang dan pelajar SMK Dato' Onn. Segala pengalaman, tunjuk ajar akan tersemat rapi dalam memori..

Mutiara Kata Jumaat #3

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Wednesday, 5 November 2014

WORDLESS WEDNESDAY #23

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


WORDLESS WEDNESDAY #22

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Sunday, 2 November 2014

Parody Let It Go Medic Student

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Jumpa video Parody Let It Go - Frozen. Parody ini dibuat oleh student Medic. Kelakar. Kreatif. Hampa kena tengok..

Klik SINI


Agak-agak cikgu-cikgu ada buat tak? Hahahaha.....

Tortoise...Tortoise...

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Topik hari ini adalah Tortoise!!! Wekk!! Sesaja nak cerita pasai Tortoise... Bukan Tortoise yang hidup ek.. Yang patung tu.. heee.. Ramai orang (perempuan) suka Teddy Bear, termasuklah cheq, but, cheq lagi suka Tortoise.. Homai.... Soooooo CUTE!


Ini adalah tortoise yang second cheq.. besaq tapak tangan..  Comey kan. Yang firstnya takdak gambaq.. Kecik jaa, h/p chain. Tapi dah hilang masa minggu 2 kat matrik. Pulun cari balik tak jumpa. Sob..Sob.. Yang second nie member matrik bagi. Sehari sebelum birthday, kami dua2 suka tortise.. Pi CMart, teman dia beli, dia kata nak beli untuk adik dia, pastu dia dminta tumpang simpang dalam beg, bila bagi balik dia kata untuk cheq.. Suka!! Terharu... 

Yang first tortoise yang hilang tu, macam nie laa bentuk dia.. Kaler hijau. Takdak gambaq, so jumpa kat google search.
Image Goog



Taadaa.. Keychain kura-kura.. Ada banyak.. Yang handmade pun ada. Masa pi Pangkor, beli banyak keychain kura-kura. Tapi takdak plak, ntah pi mana. Padahal bagi kat mak. Ada warna Ungu, yang hilang jugak.. Huu..


Haa....Yang ini pulak lepas kaler Ungu hilang... Pengganti.. Tak ingat pulak beli ka atau orang bagi.. Tak sure.. Yang ini keychain, gantung kat beg. Brapa kali jatuh. Nasib baik masih berjodoh lagi. Kalau hilang mau sedih...

Tengok macam sikit jaa kan. Tapi sebenarnya banyak. Cuma takdak gambar and bagi kat orang. Yang dalam kotak ada 3 kot, Pastu yang macam kaler ungu ada 5 kut, bagi kat kengkawan. Nanti pada masa hadapan akan ada lagi.. Hee.. Nak beli yang besaq pulak.


Macam antara dua nie. Nanti bila dah ada kereta sendiri, nak beli 2 pastu letak kat belakang kereta, kat cermin belakang.. Ha.... Comey! Hehehe..

Eeeeeiiii.. Comeynya... GERAM tengok..